Casa Fabian - vaccinați și fără cazuri de COVID

Măsuri de protecție și rezultate eficiente

Pandemie… Suntem cu toții în acest context care din păcate ne afectează stilul de viață. Am fost și suntem nevoiți să ne adaptăm situației, să ne protejăm pe noi, dar și pe cei dragi și să ne limităm cât de mult cu putință activitățile din afara propriei locuințe.

Pentru mulți, infecția cu coronavirus poate fi mai mult decât o simplă răceală, iar vârstnicii și persoanele cu anumite patologii fac parte din această categorie de risc. Evoluția bolii este foarte imprevizibilă, de la a fi asimptomatică, până la a fi fatală în cele mai grave situații.

Știm cât este de importantă aplicarea și respectarea măsurilor de protecție pentru a evita cât mai mult cu putință infestarea cu acest virus.

De aceea, în centrul nostru am acordat o foarte mare importanță creării unui sistem și a unor norme de protecție care să ne ajute să îi ținem în siguranță pe bunicii noștri.

Ce măsuri de prevenție am luat?

Am înțeles încă de la început importanța respectării normelor de protecție, iar măsurile pe care le-am luat au fost prompte și cu rezultate vizibile.

Primul lucru pe care l-am făcut a fost amplasarea de dozatoare cu dezinfectant la toate intrările în centrul nostru și covoare cu substanțe dezinfectante. De asemenea, am impus purtarea măștilor de protecție atât în cazul angajaților noștri cât și în cazul acelor puțini vizitatori care ne-au trecut pragul.

O măsură care a jucat un rol important în evitarea infectării cu coronavirus a fost testarea pentru Sars-Cov 2 săptămânal în rândul angajaților și de 2 ori pe lună în rândul beneficiarilor.

Această măsură, efectuată constant ne-a ajutat și ne ajută în continuare să avem certitudinea că nicio persoană din centrul nostru nu este infectată și nu poate transmite mai departe.

Fiecare internare nouă impune un rezultat negativ la testare. Toți vârstnicii care doresc să se cazeze în centrul nostru se testează înainte de a veni, tocmai pentru a nu infecta bunicii care beneficiază deja de serviciile noastre.

Odată cu trecerea Timișoarei în scenariul roșu și a numărului foarte mare de cazuri, din păcate am fost nevoiți să nu mai acceptăm deloc vizite din partea familiilor.

Știm că acest lucru a avut un impact psihic negativ atât asupra beneficiarilor centrului, cât și asupra familiilor lor, însă am preferat să primeze siguranța acestora.

A fost dificil pentru bunici să înțeleagă ce presupune o pandemie și chiar mai greu pentru noi să le explicăm că sunt în continuare la fel de iubiți de cei dragi, deși dacă contextul nu le permite să îi viziteze.

Pentru ca ne dorim ca această perioadă să treacă mai ușor, încercăm în limita timpului disponibil să le punem la dispoziție bunicilor telefoane mobile pentru a putea face videocall-uri cu cei de acasă.

Am fost și suntem în continuare activi pe pagina de Facebook unde postăm frecvent despre activitățile pe care le facem și de asemenea, trimitem des familiilor poze cu bunicii.

Suntem vaccinați!

De îndată ce vaccinarea a fost o variantă posibilă, am cerut acordul aparținătorilor sau direct beneficiarilor, după caz și am fost programați în prima etapă de vaccinare.

O echipă de medici a venit în cadrul centrului nostru unde toți cei care și-au dat consimțământul au fost vaccinați.

Am decis să propunem și să discutăm această opțiune cu cei din centrul nostru. Noi considerăm că este foarte important ca persoanele vârstnice să fie vaccinate, dacă e să punem în balanță posibilele reacții adverse și posibilele simptome în cazul bolii. Cele dintâi sunt mult mai ușoare și în unele situații pot să nu apară deloc.

Din fericire, în urma vaccinării, nicio persoană din cadrul căminului nostru nu a avut reacții adverse.

Deoarece nu am avut infectări, ne bucurăm că am putut acționa rapid, iar acest lucru ne-a permis să fim unul dintre primele cămine ai cărui beneficiari au fost vaccinați.

Totodată suntem printre puținele centre de vârstnici din Timișoara care nu a avut nici un caz de infectare cu coronavirus, iar acest lucru nu are decât să ne bucure și să ne încurajeze să continuăm la fel de precauți.