CRĂCIUNUL LA CASA FABIAN

2020

Pentru noi, Crăciunul înseamnă timpul petrecut cu cei dragi, mirosul de cozonac din cuptor, colindele în surdină, focul arzând în sobă și atmosfera de sărbătoare. 

Și pentru că la Casa Fabian ne dorim ca fiecare bunic în parte să se simtă fericit, apreciat, iubit, într-un cuvânt ACASĂ în fiecare zi, dar mai ales cu ocazia sărbătorilor de iarnă, am făcut tot ce ne-a stat în putință ca acest lucru să fie posibil.

Nu am vrut ca aceste sărbători să treacă neobservate, de aceea, am organizat diverse activități cu bunicii noștrii, ne-am bucurat de magia sărbătorilor și bineînțeles am așteptat cu brațele deschise venirea lui Moș Crăciun.

Ce activități am făcut?

Odată cu venirii lunii Decembrie, la Casa Fabian am intrat în atmosfera Crăciunului.

Deși nu mai suntem copii, fiecare dintre noi și-a făcut o listă de dorințe pentru cadourile de Moș Nicolae și Crăciun. 

Cu colindele în decor, am împodobit bradul împreună cu bunicii noștri. A fost un moment special pentru că fiecare și-a adus contribuția și de aceea, bradul a ieșit cu totul special.

Fetițele uneia din colegele noastre au făcut împreună cu mama lor decorațiuni handmade pentru rezidenții centrului, pe care le-am pus ulterior împreună cu ei în brad. 

Am umplut căminul cu beteală, lumini, globuri, profitând din plin de această perioadă minunată și dându-le astfel ocazia să se bucure cât mai mult de magia Crăciunului. 

Pentru că activitățile recreative și creative sunt deja un obicei în centrul nostru, am profitat de această perioadă pentru a decora turtă dulce.

Am pregătit turtă dulce de casă pe care mai apoi bunicii noștri au decorat-o cu multă răbdare folosind creioane cu pastă comestibilă. A fost un moment dulce dar și antrenant deoarece și-au pus în mișcare articulațiile mâinilor, dar și creativitatea.

Apoi, după muncă și răsplată pentru că ne-am ospătat (fără să exagerăm) din bunătatea de turtă dulce pregătită cu atâta dragoste în centrul nostru.

Surprize și cadouri

Bunicii au fost foarte cuminți, prin urmare atât Moș Nicolae, cât și Moș Crăciun au fost foarte darnici.

Surpriza cea mare a fost în Ajunul Crăciunului când moșul ne-a vizitat, respectând bineînțeles măsurile de prevenție corespunzătoare situației actuale. Acesta a venit cu sacul plin și a înmânat personal cadourile fiecărui bunic în parte.

L-am colindat, am făcut poze cu el și i-am transmis că îl așteptăm și anul următor.

Moș Crăciun nu a uitat nici de colegii noștri din cadrul centrului. Deoarece aceștia sunt foarte harnici și atenți cu bunicii noștri,le suntem recunoscători pentru toată implicarea zilnică de care dau dovadă,mulțumindu-le pe această cale. 

Casa Fabian este o mare familie, încercăm să ne bucurăm de lucrurile mărunte, de conversațiile și timpul petrecut împreună, precum și de activitățile variate pe care le desfășurăm aici.