DOAMNA ȘI PAPAGALII

Povestea doamnei Rodica și a papagalilor Coco și Crina

Din familia noastră fac parte 2 dintre cei mai simpatici papagali Coco și Crina, doi peruși colorați, mascul și femelă care sunt meniți să aducă bucurie vârstnicilor din centrul nostru.

Aceștia au devenit o parte importantă din familia noastră și totodată mascotele centrului nostru, vedete în postările de pe Facebook.

Am ales doi papagali deoarece nu ne-am dorit să fie singuri atunci când bunicii noștri nu le pot acorda atenția cuvenită.

Cum am ajuns să îi avem pe Coco și Crina ?

Coco și Crina, nu au ajuns în centrul nostru întâmplător, ei au ajuns la noi în urma unei întâmplări foarte frumoase.

Așa cum bine știți, organizăm frecvent diverse activități recreative pentru a-i ajuta pe vârstnicii din centrul nostru să socializeze, să le creăm o stare de bine și mai ales să îi ajutăm să remedieze simptomele diverselor patologii.

Desenul este una dintre activitățile recurente în centrul nostru. În cadrul uneia dintre sesiuni, bunicii noștri au primit fișe de colorat pentru a ajuta mobilitatea articulațiilor, dar și pentru a repeta cuvinte de bază și a asocia cu imagini (exercițiu util în multe patologii).

Cei mai talentați dintre ei și-au făcut propriile fișe pe subiecte la alegere, iar doamna Rodica a ales să deseneze doi papagali Coco și Crina. Astfel am aflat dorința dânsei de a avea un companion necuvântător în cadrul centrului.

Doamna Rodica are 65 de ani și face parte din familia Casa Fabian de vara trecută. Este foarte talentată în ale desenului și ne încântă de fiecare dată în cadrul atelierelor. 

Pentru că desenele și dorința ei ne-au ajuns la suflet, echipați cu multă răbdare și cu desenele într-o mână, am pornit în căutarea a doi papagali cât mai asemănători cu cei din desenul doamnei Rodica.

Într-un final i-am găsit și i-am adus în cămin, loc care avea să însemne și pentru ei „acasă” începând cu acel moment. 

De atunci, doamna Rodica are grijă de ei zilnic, fără excepție. Aceștia au ajuns să fie o bucurie și pentru restul bunicilor din cadrul căminului, motiv pentru care ne bucurăm foarte mult că am luat această decizie de a-i cumpără. 

Ne spune că aceștia sunt copiii dumneai și mereu ne povestește ce năzbâtii au mai făcut. 

Ne bucurăm tare mult că le putem face bucurii prin gesturi mărunte ca acesta și sperăm să putem îndeplini cât mai multe dorințe ale bunicilor noștri pe parcursul șederii lor aici.

Povestea anterioară

Povestea anterioară